Dieta Volumetrics are ca principiu de baza satietatea!

Dieta ideala este cea in care suntem tot timpul satui, nu-i asa? V-ati fi putut imagina ca exista o astfel de dieta?! Eu una nu! Dieta Volumetrics sau Volumetrica este creata special pentru a manca tot timpul, pana cand simtim ca suntem satui.  Stiu ca pare greu de crezut ca in acest fel vom si slabi, dar trebuie sa stiti ca acest regim alimentar a fost elaborat dupa o intensa si indelungata munca de cercetare. Mai exact, mai bine de 200 de articole de cercetare i-au fost necesare nutritionistei Barbara Rolls pentru a elabora Dieta Volumetrics (sau Volumetrica).

 

 

Ce presupune Dieta Volumetrics?

De obicei in momentul in care urmam o dieta devenim frustrati de faptul ca fie trebuie sa renuntam la anumite categorii alimentare, fie trebuie sa ne infometam. Si uite asa, cei mai multi oameni s-au saturat sa incerce diete care-i restrictioneaza.

Sa nu mai mentionam faptul ca si cei care urmeaza o dieta pana la sfarsit se vor ingrasa dupa, pentru ca revin la alimentatia anterioara. Apare efectul de yo-yo.

Nutritionista care sta in spatele Dietei Volumetrics a realizat ca noi suntem fericiti atunci cand avem stomacul plin. Iar succesul dietei sale consta tocmai in faptul ca vom manca alimente care ne vor satura si care ne vor permite sa slabim.

Probabil ati observat ca noi nu suntem satui atunci cand consumam multe calorii, proteine, grasimi sau carbohidrati. Senzatia de satietate apare atunci cand stomacul este plin. Iar Dieta Volumetrics ne invata ce trebuie sa mancam. Astfel incat stomacul sa fie plin si in acelasi timp aportul caloric sa fie cat mai mic.

Este prima dieta care nu ne interzice sa mancam anumite alimente si care nu creaza categorii de “bun” sau “rau”. Doar ne invata ce trebuie sa alegem, astfel incat densitatea energiei alimentelor sa fie cat mai mare.

dieta volumetrics1
Care sunt alimentele permise in timpul Dietei Volumetrice?

Sa luam ca si exemplu grasimile. Acestea sunt dense energetic, adica au multe calorii pe o cantitate mica. In schimb, la polul opus sta apa, care are densitatea de energie egala cu zero.

Noi trebuie sa alegem sa mancam cat mai multe alimente cu densitate calorica scazuta, astfel incat atunci cand stomacul nostru va fi plin noi de fapt vom slabi. Nu ne vom ingrasa!

Alimente care au densitate de energie scazuta in calorii: legumele (sarace in amidon), fructele, supele sau supele-creme (legume, rosii, ciuperci, vita, pui – sa fie fara fainoase), lactatele si iaurturile (cu putine grasimi), tofu, pestele, fructele de mare (creveti).

Carnea slaba (pui, curcan – fiarta sau pe gratar), ouale fierte, compoturile, fructele confiate, pastele, cartofii, orezul, branza degresata, carnea de vita sau porc (fiarta sau pe gratar). Toate acestea ar avea o densitate energetica medie.

Alimentele care au densitate de energie cu foarte multe calorii: mancarea gatita, produsele de patiserie, painea, produsele de tip fast food, dulciurile (ciocolata, inghetata, biscuitii, bomboanele), carnea grasa (oaie), pizza, untul, telemeaua (de oaie), uleiurile, dulceata si gemurile, fructele oleaginoase (nuci, alune), chips-urile.

Meniul nostru in timpul Dietei Volumetrics trebuie sa fie compus din fructe, legume, supe, compoturi, alimente bogate in proteine, fibre, grasimi sanatoase (cum ar fi cele din peste). Toate alimentele consumate sa aiba un continut cat mai ridicat de apa.

Nu trebuie sa renuntam la dulciuri, grasimi sau alcool. Trebuie doar sa le consumam cu moderatie, ocazional.

Principii de baza in cadrul acestei diete

Ideal este sa avem zilnic cele 3 mese principale si 2 gustari.

 

 

Fructele, legumele cu putine calorii si supele pot fi consumate cu incredere. Portii potrivite de cereale, proteinele slabe, dar si legumele si lactatele cu putine grasimi pot fi consumate cu moderatie.

Produsele de panificatie, branzeturile si alimentele cu multe grasimi, deserturile acestea ar trebui sa fie portii mici. Foarte rar ar trebui sa consumam oleaginoase, grasimi, fursecuri, bomboane, prajeli.

Daca stam putin sa ne gandim, este exact ceea ce incearca sa ne invete toti nutritionistii. Sa mancam cat mai multe fructe, legume, alimente sarace in grasimi, diversificat. Adica Dieta Volumetrics inseamna de fapt un stil de viata sanatos.

Cat de mult vom reusi sa slabim urmand acest regim alimentar? Rezultatele vor fi diferite de la persoana la persoana.

Pentru ca nu ni se impune sa urmam un meniu predefinit zilnic, fiecare va slabi diferit. In medie, cei care urmeaza aceasta dieta vor reduce cu pana la 10% din greutatea corporala. S-a observat o slabire de 1-2 kilograme pe saptamana. Depinde insa foarte mult de modul in care respectam combinatiile si de exceptiile pe care le facem.

Daca reusim sa tinem cont de principiile sanatoase ale dietei, vom slabi si ne vom mentine silueta tot timpul. Trebuie doar sa invatam sa mancam alimente cu un continut caloric mic. Sa invatam cum sa calculam densitatea calorica a alimentelor, sa fim atenti ce mancam zilnic. Dar si sa facem cat mai multa miscare.

Un inconvenient al dietei este faptul ca trebuie sa invatam sa ne limitam poftele si sa ne pregatim noi mesele, astfel incat sa sarim peste tentatii.