Dieta cu mamaliga: slabim 15 kilograme in doar o luna!

De la simbol national la un regim alimentar de succes e doar un singur pas. Astazi o sa aflam cum ne ajuta Dieta cu mamaliga sa ne detoxifiem organismul si sa scapam de kilogramele nedorite. Probabil nu v-ati gandit pana acum ca exista o astfel de dieta, am putea spune delicioasa. Acest regim alimentar este foarte simplu de urmat, pentru ca nu trebuie sa gatim mancaruri sofisticate. In plus, mamaliga are un gust bun, se prepara repede si o putem combina cu aproape orice fel de mancare.

 

Dieta cu mamaliga

 

In doar o singura luna putem sa slabim pana la 15 kg, in functie de cum urmam Dieta cu mamaliga si de modul in care corpul nostru reactioneaza.

Dieta cu mamaliga: ce contributii aduce consumul de mamaliga organismului uman!

Mamaliga are indicele glicemic redus. Asociata cu alimente sanatoase care sa aiba vitamine, minerale, proteine, fibre, ar fi indicata chiar si bolnavilor de diabet! Aminoacizii din porumb pot duce la reducerea zaharului din sange. Adica mentine concentratia de glucoza in limite normale.

Acidul palmitic si arahidonic din malai ar avea un rol important in dezvoltarea masei musculare. Dar trebuie asociat cu alimente sanatoase si exercitii fizice.

Poate ajuta chiar si la scaderea colesterolului.

Betacarotenul ajuta la dezvoltarea bacteriilor bune din intestin si ar putea contribui la prevenirea cancerului de colon. Ajuta la detoxifiere, pentru ca accelereaza tranzitul si in plus nu baloneaza!

Nu contine gluten, pentru cei care au intoleranta, dar si pentru cei care au probleme cu glanda tiroida.

Putem sa consumam mamaliga in loc de paine. 100 de grame de mamaliga au in jur de 100 de calorii, in comparatie cu painea care are 200 de calorii.

Aveti grija cum preparati mamaliga! Nu trebuie sa o afumati, pentru ca apar substantele toxice. Ideal ar fi sa nu o fierbeti foarte mult, pentru ca isi pierde din proprietati.

Dieta cu mamaliga: regulile care trebuie urmate

Nu aveti voie sa consumati: dulciuri, produse de patiserie, biscuiti, conserve, mezeluri, chipsuri, covrigei, fructe uscate, sucuri (chiar si cele naturale), floricele.

Aveti voie sa beti apa (minim 2 litri pe zi), ceaiuri si cafea (chiar si cu lapte).

Nu aveti voie sa combinati mamaliga cu painea sau pastele.

Trebuie sa consumati cu moderatie mamaliga. Se recomanda 2-3 linguri la o masa. Nu consumati mai mult de 100 de grame de mamaliga pe zi!

Alimente permise: carne de pasare sau peste (fiarta sau gatita sanatos), paine integrala (maxim 2 felii la 2 zile), paste integrale (combinate cu salate si in cantitati mici), cereale integrale. Salata verde, ceapa, usturoi, rucola, morcovi, fasole verde, broccoli, mazare, rosii, castraveti, ardei gras. Ciorbe (exceptie cea de burta), tocanite din legume, produse lactate (alegeti-le pe cele cu putine grasimi). Nuci, migdale, caju, seminte de floarea soarelui, de dovleac (toate oleaginoasele fara sare sau prajite), fructe, legume, ciuperci, masline, ulei de masline (cantitati mici).

Dieta cu mamaliga: meniuri predefinite!

Mic dejun:
– mamaliga cu branza slaba de vaci, o felie de cascaval si un ou fiert
– un castron de lapte cu mamaliga sau 2 linguri de smantana cu mamaliga si ou
– mamaliga cu branza si un ou fiert
– mamaliga cu branza si o lingura de smantana
– 2 felii de paine integrala cu o omleta din 2 oua, masline, un castravete si branza de vaci slaba

Prima gustare:
– un fruct (mar)
– cateva migdale sau nuci si un fruct

Pranz:
– piept de pui la gratar cu 2 linguri de mamaliga, o salata verde cu putin ulei de masline si legume (rosii, castraveti). Puteti acri salata cu otet sau zeama de lamaie
– peste la gratar cu mamaliga si mujdei, o salata verde cu legume (ce preferati)
– o portie de ciorba de legume (gaina sau vacuta), cu mamaliga
– mamaliga cu tocanita de ciuperci si o salata verde
– mamaliga cu maxim 3 sarmale (mici)

A doua gustare:
– cateva nuci sau cateva seminte de floarea soarelui (fara sare si neprajite)
– 2 felii de paine prajita cu rosii (cherry) si jumatate de avocado
– o felie de paine prajita cu miere
– iaurt cu cereale
– un fruct (mar)

Cina:
– iaurt cu cereale integrale
– branza cu mamaliga
– salata verde cu o mana de paste integrale (fierte), putin ulei de masline, lamaie si sos de mustar
– supa crema de crutoane
– o salata cu legume (orice vreti)

A treia gustare:
– o banana
– cateva migdale
– un mar

Ideal ar fi sa incercati sa alternati zilele in care mancati mai mult, cu cele in care mancati mai putin. In felul acesta nu veti fi dezamagiti (psihic) si corpul vostru se va invata cu oscilarea caloriilor.