Printre cele mai populare alimente prezente in dietele moderne se numara ouale. Ele sunt foarte bogate in proteine si de asemenea in nutrienti si asigura necesarul optim, de vitamine, pentru corpul tau. Pe parcursul dietelor cu ou, se recomanda evitarea grasimilor, a zaharului si a carbohidratilor in exces.
Ce continut proteic si de grasimi are un ou?
Un ou mare de gaina, contine: 5 grame de grasime, 6 grame de proteine si doar 77 de calorii.
Compozitia oului este impartita astfel: albusul contine proteinele, in timp ce toate mineralele si nutrientii sanatosi se gasesc in galbenus. Printre substantele benefice continute de ou putem enumera: seleniul, vitamina A, vitamina B2, vitamina B5, vitamina B12, vitamina E, potasiu, calciu, magneziu, zinc si fier.
Cum consumam ouale?
Pentru a spori efectul de slabire se recomanda ca ouale sa fie consumate fierte si nu prajite. Ele pot fi fierte in coaja sau se pot pregati direct in apa, dupa reteta de mai jos:
Ou posat – reteta
Fierbe apa impreuna cu o lingura sau doua de otet si ia-o de pe foc (aceasta nu trebuie sa aiba bule in momentul in care punem oul in ea). Intr-un castronel sparge, rand pe rand cate un ou si apoi da-le drumul de foarte aproape, in apa deja clocotita. Lasa ouale in apa fierbinte pentru trei minute si apoi scoate-le din apa, cu ajutorul unei spumiere, incercand sa le pastrezi intregi. Se pot consuma pe paine prajita sau cu salata langa ele si sunt absolut delicioase.
Cele 3 diete, de incercat, pe baza de ou:
Mai jos poti gasi trei variante de diete pe baza de oua fierte care se zvoneste ca ar fi ajutat mai multe vedete internationale sa slabeasca foarte mult, intr-un timp record.
Cele trei variante de dieta pot varia si unele alimente pot fi schimbate intre ele, pe parcursul urmarii lor.
Varianta 1
Doua oua fierte pentru micul dejun
O portie mica de piept de pui la gratar cu mix de salata pentru pranz
O portie mica de peste asezonat cu legume fierte, la cina
Varianta 2
Doua oua fierte consumate alaturi de cateva felii de grapefruit, la micul dejun.
Oua sau proteina din peste sau pui, pentru pranz
Un iaurt slab in grasimi/ ou fiert pentru cina
Varianta 3
Doua oua fierte consumate alaturi de jumatate de grapefruit, la micul dejun.
Pui prajit si salata de varza, pentru pranz
Omleta din doua oua cu spanac si rosii, la cina
Retine insa, ca nicio dieta nu trebuie urmata pe perioade foarte lungi de timp, existand riscul ca ea sa produca schimbari majore in organism si ca, dusa la extrem sa provoace stari de rau si anemie.
sursa foto: tastykitchen.com